DIALOOG

Fundația DIALOOG Holland-România mulțumește conducerii municipiului Râmnicu Sărat care a facilitat derularea ajutorului pregătit în Olanda în anul care s-a încheiat. Colaborarea cu conducerea locală râmniceană a facilitat derularea cu succes a transportului umanitar că şi în anii anteriori prin asigurarea locaţiei pentru predarea celor 730 pachete şi a altor materiale şi a asigurat asistența poliţiștilor locali fără de care transportul umanitar nu se putea preda la beneficiarii râmniceni.

La încheierea anului fundaţia a evaluat ajutorul umanitar şi cu mândrie putem să va anunţăm că în cadrul proiectelor umanitare derulate din ianuarie până în decembrie 2013 s-au finanţat proiecte în valoare de 65.000 euro (aici nu s-a calculat valoarea celor 730 pachete cu îmbrăcăminte, încălţăminte, materiale de igienă, etc. predate familiilor râmnicene ). Doar în perioada septembrie decembrie s-au finanţat proiecte în valoare de 52.000 euro care au adus cât de cât ceva îmbunătăţiri în viaţă familiilor râmnicene. Toate materiale folosite în cadrul proiectelor au fost cumpărate pe piaţă locală şi banii primiţi în mâna de beneficiari au fost cheltuiţi în magazinele locale dând un impuls comerţului local. Dintre toate proiectele derulate în ultimii ani suntem în special mândri de proiectul “Copil la şcoală”, în cadrul căruia sute de copii urmează de ani de zile cursurile şcolare, unii urmând şcoli superioare. Se ştie că şcoală e ceva deosebit de important şi aici doresc să menţionez sloganul lui Mandela care stă la baza acestui proiect aşa de important înactivitatea fundaţiei DIALOOG şi anume: “Şcoală este cea mai puternică armă care poate fi folosită în schimbarea universului”.

Astfel în cadrul proiectelor: “Copil la şcoală”, “Reparaţii, “Energie” şi “Contact familiar” s-au realizat următoarele:
* 946 elevi în vârstă de 4 -19 ani au primit rechizite specifice vârstei şi şcolii lor
* pentru 2 tineri râmniceni s-au plătit studiile superioare pentru anul în curs.
* 39 familii au primit lemne pentru încălzirea din timpul iernii
* 6 familii au primit aragaze şi butelii pentru pregătirea hranei
* la 6 familii s-au făcut reparaţii mici şi mari la locuinţe (la câteva familii din compexul din str. Focşani 7 s-au făcut câteva reparaţii astfel că iarnă în curs va fi cât de cât mai acceptabilă în camerele unde locuiesc).
* 145 familii au primit pachete cu alimente în preajma sărbătorilor
* zeci de familii au primit bani în numerar pentru plata hranei, medicamentelor, îmbrăcămintei, etc.
* la 420 familii s-au predat 730 pachete cu diferite lucruri necesare.
Membrii fundaţiei au avut prima şedinţa din acest an şi speră că să poată da în continuare ajutorul necesar şi solicitat de zecile de râmniceni în scrisorile care zboară spre Olanda în fiecare luna cu dorinţacontinuării ajutorului aşa de necesar. În urmă anchetelor făcute în cartierele râmnicene în septembrie 2013 s-a constatat că ajutorul dat din Olanda este încă necesar pentru familiile care locuiesc în cartierele Zidari, Barasca şi Alecu Bagdat. Proiectele propuse de către fundaţie sunt asemănătoare celor din 2013 şi vor fi prezentate donatorilor olandezi cu speranţa că vor da din nou atenţie situaţiei familiilor dinRomânia. Dacă donaţiile vor fi îndeajuns şi în acest an vom încerca să dăm din nou un ajutor celor care au nevoie de el. Familiile râmnicene au nevoie de ajutorul dat din Olanda, ajutor organizat încă din 1999 de către fondatoarea, Maricica Mobach, buzoiancă de origine care speră că familiile cuprinse în aceste proiecte şi care au primit ajutor vor trece mai uşor peste problemele zilnice cu care se zbat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.