Peste 1.000 de enoriași au participat, luni, pe malul râului Buzău la procesiunea religioasă de Bobotează, devenită tradiție în ultimii ani. Alaiul cu credincioși a pornit în jurul prânzului de la Catedrala Municipală „Sfântul Sava” și, spre deosebire de anii anteriori, a făcut un ocol pe la Catedrala Arhiepiscopală, acolo unde Înaltpreasfințitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei în fruntea unui sobor de preoți, a oficiat o slujbă de sfințire a apei din cele zece butoaie aflate în curtea catedralei pentru credincioșii veniți în număr mare să își procure câte o sticlă cu agheasmă. Alaiul de enoriași și-a continuat drumul după mai bine de o oră către râul Buzău, acolo unde ca în fiecare an mai mulți preoți au oficiat o slujbă de sfințire a apei adusă într-o cisternă militară pentru doritorii de agheasmă și au aruncat crucea de lemn în apa râului Buzău.
Patru tineri s-au aruncat în apa înghețată pentru a recupera crucea iar cel care a prins-o a fost Aurel Burlacu, un tânăr localnic de 25 de ani din Mărăcineni, care a mai prins crucea și cu alte ocazii, ultima oară în iarna anului 2011.
Deși era așteptat să participe la procesiunea de pe malul râului Buzău, IPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a venit cu mașina doar până unde drumul i-a permis și nu a mai coborât alături de enoriași pe malul apei. Și oficialitățile au fost ceva mai puține în acest an la procesiune participând doar prefectul Gabriel Baltă, primarul Constantin Boșcodeală și viceprimarul Sebastian Radu.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.