Peste 3100 de absolvenţi de gimnaziu sunt aşteptaţi luni, 19 iunie, să susţină prima probă din cadrul Evaluării Naţionale.

Testarea naţională începe luni cu proba scrisă la limba română iar miercuri este programat examenul scris la matematică. Afişarea primelor rezultate este programată pentru 26 iunie, până la ora 16:00, iar contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 20:00. Rezultatele finale vor fi comunicate în 30 iunie, în centrele de examen şi pe evaluare.edu.ro.                                      Ministerul Educaţiei Naţionale a anunţat că pune la dispoziţia celor implicaţi în acest examen, începând de astăzi, linia TELVERDE 0 800 801 100, numărul de telefon putând fi apelat gratui în cazul constatării unor nereguli ori probleme. Numărul  va fi disponibil zilnic, pe toată durata desfăşurării examenului, între orele 8:00 -16:00  de luni până joi iar vineri intre  8:00 şi 14:00.

Una dintre noutăţile acestui examen este că ponderea mediei de la Evaluarea Naţională creşte de la 75% la 80%, iar notele de la clasă vor reprezenta doar 20%, în loc de 25% din media de admitere în clasa a IX-a, aşa cum era până acum. S-a modificat şi un aspect de notare la examenele naţionale, mai exact a fost îndepărtată prevederea din metodologia de desfăşurare a examenului de Evaluarea Naţională şi a Bacalaureatului care spunea că trebuie sa existe o diferenţă de 0,5 puncte între nota iniţială şi cea finală, de după contestatie, pentru ca nota să fie modificată. Acum, nu va mai fi luat în calcul niciun barem pentru modificarea notei, nota finală fiind cea după contestaţie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.