Absolvenţii de clasa a VIII-a care au susţinut, luni, proba scrisă la Limba şi literatura română la Evaluarea Naţională au primit un fragment din poezia „Ploaie”, de Magda Isanos, având de răspuns la şase întrebări referitoare la elemente ale textului. În plus, li s-a cerut să redacteze o compunere de minimum 150 de cuvinte în care motiveze apartenenţa poeziei la genul lyric.

La al doilea subiect, elevii au primit un text la prima vedere la care au avut două cerinţe principale – una vizând înţelegerea şi una elemente de gramatică. De asemenea, li s-a cerut să redacteze o naraţiune de 150-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare reală sau imaginară petrecută în timpul unei competiţii sportive.

La Buzău, peste 3100 de absolvenţi de clasa a opta au intrat luni în febra examenelor. Miercuri, absolvenţii de clasa a VIII-a vor susţine proba scrisă la Matematică. Afişarea primelor rezultate este programată pentru 26 iunie, până la ora 16:00, iar contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 20:00. Rezultatele finale vor fi comunicate în 30 iunie, în centrele de examen şi pe evaluare.edu.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.