Peste 350 de elevi de gimnaziu au participat, vineri după-amiază, la un curs de ecologie organizat de Consiliul Județean și Pro Green Terra cu o parte din banii strânși în urma vânzării biletelor la concertul de Crăciun susținut de Ștefan Bănică Jr. Elevii, proveniți de la 10 școli din oraș, au învățat timp de o oră cum să protejeze natura, cum să diminueze poluarea și cum să adopte un stil de viață sănătos care să nu dăuneze mediului înconjurător.
„Sunt încântat să văd că tot mai mulți copii se implică în protejarea mediului și iau în serios acțiunile care se pot face în acest sens, căpătând de la cele mai fragede vârste deprinderi sănătoase, care mai târziu se vor reflecta în propria lor sănătate. Susțin astfel de acțiuni și cred că este important să ne educăm copiii în spiritul protejării mediului, al respectului față de natură și de speciile care o populează, pentru că o dezvoltare durabilă pornește tocmai de la grija pe care o manifestăm fiecare dintre noi față de natură, de mediul în care trăim”, a declarat președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu.
La rândul său, președintele Asociației „Pro Green Terra”, Cătălin Mândrean, consideră că protecția mediului este un lucru important care trebuie să cadă în sarcina fiecăruia dintre noi. „De multe ori m-am întrebat și eu ce șansă are educația pentru mediu într-o lume condusă de interese materiale. Am înțeles însă că nu trebuie să fim lipsiți de optimism, ci să fim convinși că, începută de la cea mai fragedă vârstă, educația ecologică are mari șanse de reușită. Trebuie să fim conștienți că, așa cum putem să stricăm, să murdărim, să tăiem, să poluăm, la fel de bine putem și să reparăm, curățăm, plantăm, să ecologizăm, într-un cuvânt să ajutăm natura”, a declarat Cătălin Mândrean.
Cele zece școli participante au fost Școala Gimnazială „Căpitan Av. Mircea T. Bădulescu” Buzău, Școala Gimnazială „Episcop Dionisie Romano” Buzău, Școala Gimnazială Nr. 7 Buzău, Școala Gimnazială Nr. 11 Buzău, Școala Gimnazială „Sfântul Apostol Andrei” Buzău, Școala Gimnazială „George Emil Palade” Buzău, Școala Gimnazială Ion Creangă Buzău, Școala Gimnazială „Nicolae Jilinschi” Vernești, Liceul de Artă „Margareta Sterian” Buzău, Liceul Pedagogic „Spiru C. Haret” Buzău.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.