dig surpat
imagine de arhivă
Doar două zile de precipitații abundente au fost necesare pentru ca în județ să apară probleme cauzate de creșterea debitelor râurilor și de fenomenul îngheț-dezgheț care dă naștere alunecărilor de teren. La Mânzălești, digul de protecție situat la kilometrul 86 +360 pe drumul județean 203 K s-a fisurat după ce apele râului Sărățel au crescut și au săpat la baza acestuia, provocând surparea pe o porțiune de 150 de metri. Surparea digului de protecție a antrenat și alte alunecări astfel încât la acest moment ruptura a ajuns până la covorul asfaltic al drumului județean ce leagă comunele Mânzălești și Lopătari iar circulația fost oprită deja pe un sens de circulație îmn timp ce pe celălalt sens nu este permis accesul autovehiculelor de mare tonaj.
Totodată, surparea digului de protecție pune în pericol și alimentarea cu apă a comunelor Beceni, Vintilă Vodă și Cernătești din pricina faptului că la amenajarea sistemului de alimentare cu apă finalizat în 2006 conducta care duce apa către comunele aflate în aval de Mânzălești a fost trasă exact prin spatele digului de protecție. Acum, după ce digul s-a surpat, conducta s-a tensionat și mai este doar un pas până va ceda.
Primăria din localitate a solicitat de urgență sprijinul Prefecturii, Consiliului Județean și Inspectoratului pentru Situații de Urgență, specialiști din cadrul celor trei instituții fiind așteptați sâmbătă la Mânzălești pentru a identifica soluții rapide în vederea înlăturării cât mai rapide a pericolelor.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.