Memoria Marilenei Dobre, buzoianca decedată în urmă cu trei luni, pe un pat de spital din New York a fost cinstită aseară în Cafeneaua Artiștilor printr-un concert de jazz susținut de Emil Bîzgă, românul cu care Marilena și-a petrecut ultimii zece ani din viață peste ocean. Inițiativa organizării unui astfel de concert a fost tocmai a iubitului fostei soliste buzoience care a fost convins de prieteni că ar fi bine să organizeze un spectacol în memoria sa.
„Îmi este foarte greu să vorbesc pentru că voi cânta pentru prima dată la Buzău. Este orașul iubitei mele iar eu nu am cunoscut niciodată familia sau prietenii ei așa că voi încerca să cânt cât pot eu mai bine. Ideea unui concert în memoria ei a venit după ce, la dispariția ei am fost atât de supărat încât nu am mai vrut să urc pe scena, pentru că Marilena m-a susținut în tot ce am făcut. Ulterior, un prieten m-a convins că ar fi bine să cânt în continuare tocmai pentru ea și am decis să facem acest lucru chiar la Buzău, în orașul ei natal. Practic, ea va cânta cu noi în această seară”, a declarat Emil Bîzgă, iubitul Marilenei Dobre.
Relația dintre buzoianca Marilena Dobre și trompetistul Emil Bîzgă s-a înfiripat în urmă cu 10 ani la New York unde cei doi s-au cunoscut exact la un concert. După o perioadă în care cei doi au fost buni prieteni s-au îndrăgostit și s-au mutat împreună până în luna noiembrie 2012 când Marilena Dobre s-a stins din viață.
„Am stat 10 ani împreună și chiar dacă nu am fost căsătoriți, consider că relația noastră a fost mult mai mult decât o căsătorie standard”, a precizat Emil Bîzgă.
Concertul de jazz susținut de iubitul Marilenei Dobre împreună cu trei prieteni a debutat vineri seară în jurul orei 21.00 și a fost structurat pe două părți. În sală au fost prezente aproape 100 de persoane între care s-au aflat cunoscuți ai artistei, profesori și chiar rude. Punctul culminant al serii a fost la final când, buzoianca Marilena Dobre „a urcat” pe scenă alături de iubitul său cu ajutorul unei înregistrări făcute înainte de a-și da duhul.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.