Consiliul de Mediere în parteneriat cu Consiliul Judeţean Buzău a organizat, vineri, la Buzău, Ziua Naţională a Mediatorului. Peste 400 de mediatori din întreaga țară dar și judecători sau avocați au venit în Sala Mare a Consiliului Județean să serbeze Ziua Naţională a Mediatorului, sărbătorită în 2014 câteva zile mai târziu, concomitent cu Ziua Europei sub sloganul „Împărtăşim aceleaşi valori, avem aceeaşi viziune – o societate a dialogului”.

Gazda evenimentului a fost buzoianul Dorin Bădulescu care este și preşedintele Consiliului de Mediere iar amfitrion al festivității a fost actorul Emil Mitrache-AMERICANUL, cel care a devenit mediator după terminarea filmărilor la sitcom-ul „La Bloc”.
„Contextul actual european, tulburat de conflicte, face necesară afirmarea cât mai rapidă a medierii pe toate palierele sociale. Încordarea, nesiguranţa, sentimentul de insecuritate transformă societatea, împingând-o spre intoleranţă şi lipsă de omenie. Valorile şi viziunile europene corespund valorilor medierii în general şi a celei româneşti în special. Practic, putem spune că România deţine un produs specific, tradiţional, dacă îmi este permis să mă exprim aşa: modelul românesc de mediere. Expresie a unei legislaţii în cea mai mare parte eficiente şi datorită profesioniştilor săi – deveniţi cel mai numeros corp de acest gen din Uniunea Europeană -, acesta se dovedeşte a fi apt să schimbe mentalităţi şi să genereze pe viitor o societate europeană a dialogului”, a declarat președintele Consiliului de Mediere, Dorin Bădulescu.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.