Viorel HOLBAN si Cristi BIGIU
Primăria din Râmnicu Sărat și Consiliul Județean vor face un parc industrial la Râmnicu Sărat pe locul fostelor unități militare din partea de nord a municipiului. Anunțul a fost făcut de primarul Viorel Holban care și-a expus intențiile într-o conferință de presă prilejuită de deschiderea unui cabinet parlamentar al deputaților liberali George Scutaru și Erland Cocei, în locul fostului cabinet parlamentar al deputatului Titi Holban.
Astfel, primarul Viorel Holban a mărturisit că își dorește ca pe locul fostelor unități militare de la ieșirea din Râmnicu Sărat către Focșani să ia naștere un parc industrial unde investitorii să vină și să ofere râmnicenilor locuri de muncă.
„Am făcut tot ce ne stă în putință să aducem investitori la Râmnicu Sărat pentru că nu sunt legiferate anumite facilități. Avem un proiect comun cu Consiliul Județean să facem un parc industrial la Râmnicu Sărat. Intenționăm să îl facem la fostele unități militare și chiar dacă este destul de greu din punct de vedere al proprietății, nu este imposibil. Asta nu înseamnă că imediat vor veni investitorii, însă va fi un prim pas să arătăm că avem ceva de oferit”, a declarat primarul municipiului Râmnicu Sărat, Viorel Holban.
La rândul său, președintele Consiliului Județean Cristi Bîgiu a declarat că își dorește acest parc industrial la Râmnicu Sărat și că discuțiile sunt destul de avansate.
„Suntem în discuții avansate și avem aici și o deschidere foarte din partea administrației locale pentru că o serie de facilități fiscale nu se pot crea. Au fost discuții cu mai mulți investitori dar nu s-au concretizat deși deschidere la Râmnic a fost și Primăria s-a oferit chiar să ajute cu utilitățile iar Consiliul Județean va sprijini acest lucru. Cu toții ne dorim să aducem investitori, locuri de muncă pentru că așa va fi mai bine pentru fiecare comunitate, vor merge mai bine magazinele, impozitele locale, ca să nu mai vorbim de scăderea ratei șomajului. Suntem optimiști în privința acestui lucru, dar nu putem să vă spunem că se rezolvă într-o săptămână sau două”, a declarat președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.