Evaluarea naţională, probabil la ultimul an sub această titulatură cu istoric scurt

Prima probă scrisă, de Limba şi literatura română, din cadrul Evaluării naţionale, care contează pentru stabilirea mediei de admitere la liceu, are loc astăzi. Peste 4800 de absolvenţi de clasa a VIII-a din judeţ, număr mic faţă de aşteptările la completarea cifrei de şcolarizare din liceele buzoiene, susţin astăzi ceea ce s-a numit, pe rând, „capacitate”, „teste naţionale”, „teze unice” şi, acum „evaluare naţională”.

 

Ieri, Florina Stoian, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Buzău, ne-a declarat: „La evaluarea naţională, avem 4888 de elevi care vor participa, iar proba va începe la ora 9.00. Nu sunt probleme de organizare şi de la minister nu s-a anunţat nimeni. Totuşi, astepăm mâine dimineaţă să vedem dacă vine cineva”.

 

Dacă la începutul anului şcolar, IŞJ număra peste 5250 de elevi înscrişi în clasa a VIII-a, diferenţa dintre cei trecuţi în scripte şi cei înscrişi pentru evaluarea naţională se explică prin numărul corigenţilor şi al celor cu situaţia şcolară neîncheiată, având în vedere şi faptul că, la sfârşitul primului semestru, aproape jumătate dintre cursanţii de a opta figurau statistic cu corigenţe. A doua probă a evaluării naţionale, la Matematică, se va desfăşura miercuri, 22 iunie.

 

S.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.