Peste 60 de instructori auto au protestat la Buzău față de noua legislație care urmează să reglementeze activitatea de instruire a viitorilor șoferi

0
747

Peste 60 de instructori auto independenți au protestat, vineri, pe străzile din Buzău față de un ordin al Ministerului Transporturilor care în opinia lor le îngrădește dreptul la muncă. Instructorii s-au strâns în jurul orei 11 la rondul din cartierul 23 August și au pornit cu mașinile în coloană pe străzile orașului, dorind astfel să atragă atenția populației dar și a autorităților asupra problemelor cu care se confruntă. După aproape o oră de mărșăluit cu mașinile pe principalele bulevarde protestatarii și-au parcat mașinile și s-au strâns în fața Prefecturii cu intenția de a înmâna reprezentanților Guvernului în teritoriu o listă cu principalele revendicări.

Potrivit protestatarilor conform unui ordin recent emis de Ministerul transporturilor instructorii auto independenți nu vor mai avea voie să profeseze ca și Persoane Fizice Autorizate și vor trebuie să se constituie în școli de șoferi în care să își angajeze contabili, lectori de legislație, medic, secretar, să își amenajeze sau să își închirieze săli de legislație rutieră precum și dotarea acestora corespunzător.

În plus instructorii spun că autorizațiile pe care le-au primit în urmă cu 3 ani sunt valabile pentru 65 de ani iar conform noilor modificări legislative acestea ar urma să își piardă valabilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.