Șefii inspectoratelor școlare județene din 13 județe, printre care si Buzău, au fost revocați din funcție printr-un ordin semnat de ministrul Educației, Liviu Pop, și care a ajuns în teritoriu prin fax în cursul serii de vineri.

Potrivit Hotnews.ro, ordinele semnate de Liviu Pop ar urma să intre în vigoare peste 15 zile. Cu toate acestea, inspectorii școlari generali eliberați din funcție reclamă nereguli în emiterea deciziei ministeriale susținând că nu au fost făcute cercetări disciplinare iar motivele invocate nu au nici o legătură cu decizia luată.

La Buzău, generalul Florina Stoian, aflată la cel de-al doilea mandat în fruntea învățământului buzoian de la 1 iunie 2016 pe vremea Guvernului Cioloș, spune că a primit ordinul de revocare din funcție pe care, cel mai probabil îl va contesta.

„Am primit documentul iar motivele invocate sunt niște făcături. Mă voi consulta cu un avocat și, cel mai probabil voi contesta documentul și își voi căuta dreptatea”, a declarat Florina Stoian.

Ordinul privind eliberarea din funcție al Florinei Stoian va intra în vigoare din 4 septembrie atunci când conducerea ISJ va fi preluată, cel mai probabil, de Nela Wamsiedel cea care ocupă funcția de inspector școlar general adjunct în urma unui concurs câștigat în luna aprilie 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.