petarde

Și în acest an polițiștii buzoieni au fost cu ochii pe comercianții de articole pirotehnice pentru a se asigura că petardele și rachetele interzise nu vor ajunge să provoace răni persoanelor care nu știu cum să le manipuleze. În acest context, în ultimele zile ale anului 2012 au fost desfășurate 34 de acțiuni ce au vizat 13 societăți comerciale. Au fost constatate 33 de infracțiuni pentru care sunt cercetate tot atâtea persoane pentru comerț și deținere fără drept a obiectelor pirotehnice interzise.
Polițiștii au aplicat 5 sancţiuni în valoare totală de 6.500 de lei, dintre care 4 la legea privind regimul materiilor explozive și una la legea privind protejarea populaţiei împotriva unor activități comerciale ilicite.
Au fost confiscate 71.200 articole pirotehnice în valoare de 12.554 lei, dintre care doar 536 făceau parte din clasa I, singura categorie ce se poate comercializa către populație. În această iarnă, din fericire,  nu s-au înregistrat accidente şi nu au fost  persoane rănite în urma utilizării articolelor pirotehnice.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.