OrdineBoboteaza-2
Manifestările prilejuite de Bobotează îi pune în gardă pe jandarmii buzoieni care trebuie să asigure protecţia enoriașilor, ordinea si liniştea publică, prevenirea aglomerărilor de persoane şi a busculadelor pe durata ceremonialului dedicat acestei mari sărbători creștine. Peste 45 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău vor fi mobilizați duminică, pentru ca manifestările de Bobotează să decurgă în bune condiții.
În municipiul Buzău, jandarmii vor asigura măsurile de ordine pe traseul Catedrala Municipală Sfântul Sava – râul Buzău, precum şi la râul Buzău unde va avea loc slujba de sfinţire a Agheasmei Mari şi tradiţionala aruncare a crucii în râul Buzău. Totodată, vor fi asigurate măsuri de ordine şi linişte publică pe timpul oficierii slujbei de sfinţire a Agheasmei Mari la Catedrala Arhiepiscopală unde se preconizează un număr mare de participanţi.
Tot duminică, începând cu ora 11.00 traficul auto şi cel pietonal va fi afectat pe bulevardul Unirii, pe segmentul de drum cuprins între biserica Sf. Sava şi podul Mărăcineni.
Jandarmeria Buzău îi sfătuieşte pe cetăţenii care vor participa la aceste manifestări religioase să respecte indicaţiile date şi traseele stabilite de către echipajele de jandarmi, să evite aglomeraţia, să respecte prevederile legale în vigoare, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.