Peste 8 mii de oameni, la Monteoru, în prima seară de Buzău Fest

0

Peste 8.000 de oameni au asistat vineri la manifestările organizate în cadrul celei de a doua ediții a Buzău Fest. Festivalul a fost deschis la orele amiezii de către președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu alături de vicepreședintele Adrian Petre, președintele Consiliului Raional Soroca, Ghenadie Muntean și primarul municipiului Buzău, Constantin Toma însă pe parcursul zilei pe terenul de sport din stațiunea Sărata Monteoru pe lângă miile de buzoieni au fost și invitați din China, din raioanele Soroca și Dubăsari, parlamentarii buzoieni Sebastian Radu, Lucian Romașcanu, Ionela Dobrică și Sorin Lazar și consilieri județeni PSD, PNL și ALDE.

După deschiderea oficială a festivalului toate ansamblurile populare din județ au participat la o paradă a portului popular urmată de câte un scurt recital pe scena festivalului. A urmat apoi deschiderea taberelor gărzilor de daci și de romani dar și reconstituirea unor lupte istorice dintre daci și romani care au constituit deliciul publicului sosit să vadă pe viu lecții de istorie.

Prima seară a festivalului Buzău Fest a fost una dedicată muzicii populare și a debutat cu un recital al membrilor ansamblului Plaiurile Mioriței urmat de recitalul extraordinar al Orchestrei Lăutarii din Chișinău condusă de maestrul Nicolae Botgros și ale cărei acorduri i-au dezmorțit pe cei prezenți și i-au încins la dans. La finalul recitalului Orhestrei Lăutarii , dirijorul acesteia, maestrul Nicolae Botgros a avut parte de o surpriză de proporții din partea cofetarului Nelu Cornovac care, în semn de mulțumire și apreciere pentru munca artistului, i-a oferit un tort în formă de vioară.

Seara a continuat  cu multă voie bună și s-a încheiat în jurul orei 22.30  pe acordurile muzicii lui Ion Paladi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.