Peste 9.000 de buzoieni care au cărţi de identitate expirate au fost descoperiți pe listele electorale permanente de la referendum, potrivit datelor centralizate de Prefectura Buzău. Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Buzău, Sorin Gheorghe, toate administraţiile locale din judeţ au transmis până sâmbătă situaţia listelor electorale de la referendum.
Conform sursei citate, în total, după centralizarea operată de fiecare administrație locală și transmisă apoi Guvernului, la nivelul județului au fost semnalate în listele electorale permanente 10.442 de incidente electorale.
Astfel, au fost descoperite 325 de persoane decedate, 152 de persoane care şi-au pierdut dreptul de a vota, 106 care şi-au schimbat domiciliul şi nu au fost radiate de pe lista localităţii în care s-au aflat, 568 cu domiciliul în străinătate şi 9.251 de votanţi cu cărţile de identitate expirate.
Sorin Gheorghe a adăugat că cele mai multe persoane decedate au fost identificate în Râmnicu Sărat, respectiv 43, în Pogoanele – 15, Calvini şi Gălbinaşi – 13. De asemenea, cei mai mulţi buzoieni cu drept de vot, dar cu acte de identitate expirate, au fost găsiţi pe listele din municipiul Buzău, respectiv 2.584, Râmnicu Sărat – 753.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.