După ce la finalul săptămânii trecute mai mulți membri ai secțiilor de votare din comuna Pietroasele au dat cu subsemnatul la Parchet în legătură cu votanții înscriși pe listele suplimentare, luni, a venit rândul primarului din localitate să dea explicații în fața anchetatorilor. Întrucât polițiștii au deschis un dosar penal în care primarul comunei Pietroasele este acuzat că ar fi amenințat membri unei familii că vor rămâne fără ajutorul social dacă se vor prezenta la secția de votare în ziua de 29 iulie, Cornel Enache a trebuit să dea cu subsemnatul la secția de poliție rurală de care aparține.
„Am dat o declarație la postul de poliție de la Merei în care am scris clar că eu nu am obstrucționat pe nimeni. Eu nu am mai fost în localitatea Dara cu trei săptămâni înainte de referendum și nu am amenințat pe nimeni. Mai mult, nu există nici o familie cu numele respectiv în această localitate care să beneficieze de ajutor social”, a declarat primarul comunei Pietroasele, democrat-liberalul Cornel Enache.
Și acesta nu este singulul caz în care polițiștii trebuie să facă lumină în legătură cu diverse acuzații de natură electorală.
Conform purtătorului de cuvânt al Parchetului Județean Buzău, Gabriela Vâjâiac, polițiștii au deschis nu mai puțin de 8 dosare penale în care sunt cercetate diverse fapte ce încalcă legea electorală. Este vorba în special de oferirea de bani pentru retinerea cărților de identitate drept garanție pentru neparticiparea la referendum cauză în care este cercetat și un alt primar dintr-o comună buzoiană care ar fi reținut documentele de identitate la 4 persoane pentru a nu-și putea exercita dreptul la vot, presupusa amenințare a primarului din Pietroasele privind sistarea ajutorului social unei familii din satul Dara dar și o agresiune cauzată de ruperea unui afiș electoral sau o reclamație făcută prin SMS la un post de televiziune.

Ciprian STERIAN

2 COMENTARII

  1. Sper ca astazi sa se pronunte CCR intr-un fel sau altul, altfel vom asista in continuare la o vanatoare de vrajitoare si mai ales la terfelirea unor persoane, cum este cazul d-nului primar Enache. Ar trebui ca sa cunoastem si realizarile acestui primar, concomitent cu presupusele presiuni asupra unor persoane!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.