Mai mult de un sfert din președinții de secții de votare aleși prin tragere la sorți pe 28 septembrie la Buzău au  solicitat retragerea de la Referendum.

Conform președintelui BEJ Buzău,  judecătorul Aurel Pușcă, 125 de președinți din cei 426 aleși au depus la Biroul Electoral Judeţean  Buzău, cereri de retragere de la referendum. Majoritatea au invocat în cererile depuse fie motive medicale, fie faptul că au aflat târziu de data organizării scrutinului și au programate concedii sau evenimente importante în familie.

”La acest moment sunt președinți în toate secțiile de votare însă mulți președinți au solicitat să se retragă din motive întemeiate. Unii spun că lucrează în week end, alții că au evenimente de genul nunți, botezuri, alții invocă motive medicale. Practic, ei au fost aleși dintr-o listă veche și nu au fost întrebați dacă vor să participe la referendum. La acest moment, în toate secțiile de votare din Buzău funcțiile de președinți sunt ocupate însă a fost nevoie de o a doua și chiar a treia tragere la sorți pentru ca cei aleși să fie de acord să își îndeplinească această atribuție”, a declarat judecătorul Aurel Pușcă.

La Buzău au fost stabilite 426  de secţii de votare. Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie va avea loc în datele de 6 şi 7 octombrie.

Alegătorii chemați la urne trebuie să răspundă cu „DA” sau „NU” la întrebarea  „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.