Buzoienii racordații la serviciile Regiei Autonome Municipale vor plăti dublu față de anul trecut pentru a avea căldură în case și a folosi apa caldă pe perioada sezonului rece. Aceasta pentru că Primăria nu mai poate subvenționa prețul gigacaloriei iar dinspre Guvern, de unde ar mai fi putut venii banii necesari, nu se mai întrevede nici o speranță.

Primarul Constantin Toma a avertizat în numeroase rânduri că sfârșitul RAM Buzău este inevitabil iar cel mai probabil după această iarna societatea se va desființa costurile pe care buzoienii vor fi obligați să le plătească în această iarnă fiind sensibil mai mari decât la cei cu centrale de apartament.

„Cu siguranță nu vom contacta un împrumut pentru subvenția la căldură pentru că aveam de plătit vreo 250 de miliarde  din trecut, credite luate plus alte 7 milioane de euro în urma unui proces pierdut pentru neplata TVA. Nu mai avem capacitatea de a ne împrumuta și, chiar daca am avea, nu putem să băgăm banii în subvenția pe căldură pentru că am ucide și prezentul și viitorul acestui oraș. Nu puteam lua bani de la toata lumea și să dam bani și la bogați și la săraci. Vom da familiilor cu probleme un ajutor pentru achiziția de centrale proprii iar pentru restul care își vor permite vor achita banii la RAM și dacă nu la anul viitor își vor pune centrale. Ca să rezolvăm această problem ar trebuie oprită asfaltarea, și să dăm banii la subvenția pe căldură. Nu pot face asta. Facturile din iarna asta vor fi duble față de anul trecut. Ar trebui cam 7-8 milioane de euro pentru a putea acoperi subvenția pe căldură în condițiile în care asfaltarea străzilor făcute anul trecut și anul aceasta ne-a costat cam 5 milioane de euro”, a spus primarul Constantin Toma.

Totodată edilul a menționat că își asumă valul de nemulțumiri care se vor naște după această decizie și a menționat că situația este una fără ieșire.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.