Bugetul de Stat ar putea fi adoptat cel mai devreme marți, 2 martie, atunci când camerele reunite ale Parlamentului sunt convocate în ședință comună. Bugetul pe 2021 se anunță a fi unul de criză cu numeroase ajustări și limitări însă chiar și așa, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu a anunțat că instituția pe care o conduce își va duce la îndeplinire proiectele propuse pentru acest an. Neagu a spus că are anumite nemulțumiri pe care le va detalia odată ce Bugetul va fi adoptat în forma finală, însă, principalul obiectiv este atragerea de fonduri europene pentru a suplimenta astfel banii de care va dispune instituția.

„Nu vreau să fac afirmații până când bugetul nu va fi votat de Parlamentul României. Sunt ­anumite lucruri care, din anumite considerente, nu ni se par OK nici nouă, și nici primarilor, dar în momentul în care va veni bugetul, atunci pot să fac mai multe afirmații. Și să vă spun ceva… Nu e totul în viață să faci gălăgie, să ieși în piața publică să-ți exprimi anumite nemulțumiri, cum sunt alții care pot face acest lucru, mă refer la sindicate ș.a.m.d. Noi, reprezentanții unităților administrativ-teritoriale, fie că suntem președinți de consilii jude­țene, fie că suntem primari, trebuie să găsim soluții ca împreună cu decidenții să ieșim din acest marasm, pentru că bugetul are mai multe componente. Vine bugetul consolidat, fiecare unitate administrativ-teritorială își face bugetul propriu și folosește banii pentru cheltuieli de funcțio­nare, proiecte ș.a.m.d., iar în cursul anului există rectificări. Important este ca – în afară că trebuie să tragem semnale de alarmă, referitor la anumite aspecte care se întâmplă în societate, fie ele politice, economice, social-economice – noi trebuie să găsim soluții, pentru că nu putem să închidem instituția. Iar prioritatea zero, așa cum am mai spus-o de fiecare dată, cel puțin pentru mine, și sunt ferm convins că pentru fiecare ales local, primar, consilier, ș.a.m.d. este atragerea de fonduri europene”, a spus Petre Emanoil Neagu.

Totodată, șeful deliberativului județean a explicat că pentru atragerea de fonduri europene este necesar să se realizeze proiecte care au anumite termene de implementare și pentru care este nevoie de răbdare.

„Trebuie să explicăm oamenilor că fondurile europene nu vin într-o seară, că nu vin cu camionul și nu ni le descarcă nouă la ușa unităților administrativ-teritoriale. Trebuie să facem proiecte, să avem răbdare, să ne continuăm activitatea. Ce pot eu să spun este că activitatea Consiliului Județean va avea un parcurs normal, dar cu anumite ajustări”, a mai  spus Petre Emanoil Neagu.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.