Pilotul aflat la comanda elicopterului prăbuşit azi în judeţul Buzău se numeşte Mitică Docuz şi avea în jur de 45-46 de ani, ceea ce înseamnă că avea o vastă experienţă la bordul unui aparat de zbor.  Soţia sa lucrează în cadrul Consiliului Judeţean Buzău, în compartimantul Calitate. Femeia este în stare de şoc, după ce a aflat tragedia.

În acelaşi elicopter care s-a prăbuşit azi în judeţul Buzău se mai afla un elev al unităţii de la Boboc şi doi mecanici de bord, din care unul acum făcea trecerea pe acest tip de aparat de zbor, IAR 316B.

Cei patru au fost găsiţi morţi după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit azi pe raza localităţii buzoiene Zoiţa. Elicopterul este ars într-o proporţie destul de mare.

Misiunea de reperare a locului accidentului de către echipele de salvare a fost extrem de dificilă din cauza datelor insuficiente. Până la urmă, pompierii şi medicii de la Ambulanţă au reuşit să ajungă la locul tragediei însă i-au găsit morţi pe toţi cei patru membri ai echipajului.

Potrivit celor mai recente informaţii furnizate de MAPN, elicopterul militar, tip IAR 316 B, al Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene de la Boboc a pierdut legătura radio cu baza în jurul orei 12.00 şi s-a prăbuşit la scurt timp după aceasta, în zona localităţii Poşta Câlnău, la 5 km de bază.

Din ordinul şefului Statului Major General, conform procedurii, au fost reţinute la sol toate aeronavele de tip IAR 316 B, până la elucidarea cauzelor producerii evenimentului. De asemenea, au fost luate imediat măsuri pentru securizarea zonei de impact.

O comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene cercetează cauzele producerii accidentului aviatic, iar rezultatele anchetei Parchetului Militar vor fi făcute publice la finalul cercetărilor.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.