planor in zbor
Planorul decolat joi de la Ghimbav şi dispărut fără urmă de aproape 5 zile a fost căutat duminică și în județul Buzău după ce salvatori au primit de la o persoană mai multe poze, realizate joi, cu un planor aflat în zbor.
„Având în vedere că sâmbătă echipele de salvatori au primit din partea unui cetăţean mai multe fotografii realizate în ziua de joi, în judeţul Braşov, care surprindeau un planor aflat în zbor, pentru verificarea zonei respective, duminică au avut loc mai multe căutări terestre şi aeriene, inclusiv cu ajutorul unor parapante şi motoparapante, care pot zbura la joasă înălţime”, se arată într-un comunicat remis de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).
Astfel salvatorii buzoieni au pornit duminică dimineață spre Lacul Vulturilor cu 6 autospeciale între care un ATV și șenilata din cadrul ISU dar și cu peste 50 de oameni care au luat la pas masivul Penteleu .
Concomitent acțiunile au fost desfășurate și în județele Brașov, Argeș Dâmbovița în total, la acţiuni luând parte aproximativ 900 de oameni din structurile MAI, Ministerului Apărării Naţionale (MApN), Salvamont, Direcţiilor Silvice, Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă şi voluntari.
Mircea Crăciun, pilotul care a decolat joi de la Ghimbav cu un planor are 57 de ani și este unul din cei mai experimentați piloți de planor. El are un record de zbor cu un avion fără motor de aproximativ 700 de kilometri și se antrena pentru a doborî recordul mondial de 1000 de kilometri de zbor liber.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.