Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău au aprobat, marți, Planul de măsuri pentru sezonul iarnă 2018-2019 în care este stabilită modalitatea de intervenție în cazul fenomenelor meteorologice extreme care s-au dovedit a fi inevitabile pe parcursul ultimilor ani. Totodată, prefectul Carmen Ichim a solicitat Secției Drumuri Naționale Buzău și responsabililor de la Drumurile Județene să întocmească o prezentare detaliată a sectoarelor de drum pe care au fost montate parazăpezi în anul trecut, câte dintre acestea mai sunt funcționale, au fost furate sau distruse precum și cu planul pentru montarea de alte asemenea dispozitive în acest an.

„Totdeauna au existat planuri dar vreau să avem totul explicit ca să știm foarte clar ce și cum facem în cazul în care ne confruntăm cu anumite probleme. Am solicitat o prezentare în powerpoint ca să vedem clar cât, pe ce lungime sunt parazăpezi, dacă mai sunt funcționale și ce trebuie să mai facem în 2018 și am mai ceruit ce drumuri au mai fost înzăpezite ca să știm dacă mai este nevoie să montăm altele”, a declarat prefectul Carmen Ichim.

Nu în ultimul rând reprezentantul Guvernului a spus că și în acest an se vor forma comisii care să verifice  dacă factorii responsabili dispun de utilajele necesare, combustibil, stocuri de nisip, antiderapant, sare și echipe de lucrători care să asigure intervenția în cazul producerii de înzăpeziri pe drumurile județene și comunale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.