După ce căldura s-a instalat cu greu, ploile şi grindina căzută pe alocuri, în judeţul Buzău, le creează probleme producătorilor agricoli. Grindina a fost semnalată, mai ales în cursul lunii mai, în timp ce, de la începutul lunii curente, ploile au compromis anumite suprafeţe agricole din cauza cantităţilor mari de apă care nu au mai fost absorbite de pămînt. La Mărăcineni- Săpoca, cel mai important bazin legumicol al Buzăului, proprietarii de terenuri au fost nevoiţi să îşi cultive din nou tarlalele cu ceapă, vinete şi roşii. Asta pentru că, în urma ploilor, răsadurile au fost înecate în apă şi fie au stagnat în evoluţie, fie au fost distruse.

Şi în alte zone ale judeţului s-a impus reînfiinţarea culturilor. “Acolo unde au fost ploi abundente, s-au semnalat băltiri şi, din cauza solului predominant cu crustă, plantele nu au mai evoluat. De aceea, fermierii au fost nevoiţi să “întoarcă” culturile, nu pe suprafeţe mari. Avem astfel de situaţii la Gălbinaşi, Puieşti, Balta Albă unde, în mod special, culturile de floarea-soarelui au fost reînfiinţate” ne-a declarat Cosmin Florea, şef de serviciu la Direcţia Agricolă Buzău.

În ceea ce priveşte grindina, fenomenul a fost semnalat, izolat, în ultima săptămînă, şi nu a provocat pierderi însemnate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.