Conducerea PMP Buzău a organizat sâmbătă o conferință de presă care a avut ca temă decizia instanței în cazul celor 300 de polițiști locali concediați de Primărie și reacția primarului Constantin Toma pe care popularii buzoieni o consideră inacceptabilă.

Președintele PMP, deputatul Adrian Mocanu, a salutat decizia magistraților buzoieni care au decis suspendarea hotărârii de consiliu local municipal care îi concedia pe cei 300 de polițiști locali și a declarat că va cere consilierilor locali să rezilieze toate contractele semnate cu firmele de pază.

„Decizia Tribunalului Buzău de ieri a făcut dreptate pentru cei peste 300 de polițiști locali concediați ilegal de primarul Toma. PMP a avut dreptate când s-a opus abuzurilor săvârșite de PSD și PNL pentru că ambele partide au votat în consiliu organigrama.

Voi cere consilierilor locali să se întrunească de urgență pentru a cere primarului Toma toate contractele care s-au încheiat la fiecare școală în parte. Este o bătaie de joc la banii buzoienilor pentru că contractele cu firmele de paza sunt încheiate, de luni intră în plată dar trebuie plătiți si polițiștii locali. Cred ca dl Toma s-a grăbit și acum buzoienii sunt buni de plata. Voi cere CLM să se rezilieze toate contractele cu firmele de pază pentru ca sunt ilegale”, a declarat deputatul Adrian Mocanu.

De asemenea deputatul popular a criticat dur și comentariile făcute de primarul Constantin Toma la adresa judecătoarei care a decis suspendarea executării hotărârii de consiliu local care îi concedia pe polițiștii locali. Mocanu a spus că reacția primarului este inadmisibilă și că este specifică PSD și lui Constantin Toma.

„În ceea ce privește atacul domnului Toma asupra judecătorului care a luat, în opinia mea, o decizie înțeleaptă, consider că e inadmisibil pentru un politician să se amestece în actul de justiție. Nu am văzut la Iohannis, nu am văzut la Băsescu, nu am văzut la Ponta dar vedem la Toma. Așa era dânsul obișnuit probabil când președinte al tribunalului era dl Florescu. Pot să vă spun despre o serie de dosare în care domnul Toma a cerut insolvența și toate dosarele au fost repartizate aceluiași judecător care a  temporizat soluționarea deschiderii falimentului. Toate aceste nerespectări ale legii au fost posibile când președinte era domnul Florescu , același domn Florescu care a fost recompensat cu poziția de pe listele de la alegerile locale. Ăsta este PSD și ăsta este Constantin Toma”, a concluzionat președintele PMP Buzău, Adrian Mocanu

.


PMP/ OBSERVATORUL BUZOIAN/ CUI 11160002

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.