PNL Buzău reacționează după ce lista de candidați a PSD Buzău a fost prezentată public și cere demisia din funcții a doi dintre candidații social-democrați. Este vorba despre profesorul Laurențiu Țepeluș și despre subsecretarul de stat Sorin Lazăr, despre care liberalii cred că ar trebui să renunțe la funcțiile pe care le dețin la Colegiul Național B.P. Hasdeu și în cadrul ANRP.
Iată aici comunicatul remis de PNL:

Anunțarea listei de candidați ai PSD Buzău pentru alegerile parlamentare trebuie să atragă după sine niște demisii. Pe lista PSD se află două nume care trebuie să plece din funcțiile pe care le ocupă pentru a nu periclita integritatea acelor instituții.
Unul dintre candidații PSD pentru Camera Deputaților, Sorin Lazăr, ocupă funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), având rang de subsecretar de stat. Fiind vorba de o instituție în subordinea Guvernului României, nu poate plana vreo suspiciune de interferență între activitatea executivă și asumarea unei candidaturi politice la alegerile parlamentare. Domnul Lazăr trebuie să plece din funcția de vicepreședinte al ANRP dacă vrea să candideze la alegerile parlamentare. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă printr-o demisie, îi cerem domnului Dacian Cioloș, premierul României, demiterea domnului Lazăr de la ANRP. Intenția actualului guvern de a nu lăsa activitatea executivă să fie influențată de jocul electoral, lucru care înseamnă plecarea din guvern a celor care vor să candideze la alegerile parlamentare, este de apreciat. Principiul trebuie să se aplice și în cazul domnului Lazăr.
Și lista de candidați ai PSD pentru Senatul României ridică semne de întrebare. Am fost surprins să-l văd acolo pe domnul Laurențiu Țepeluș, director adjunct al Colegiului Național „B. P. Hașdeu”. Educația nu trebuie să aibă legătură cu politica și cu interesul electoral de partid. Apartenența la un partid politic e o decizie personală, ce nu poate fi îngrădită decât în situațiile menționate de lege, însă candidatura la alegerile parlamentare e o chestiune care, din punct de vedere moral, nu poate fi compatibilă cu o poziție de conducere într-o instituție de învățământ. Cu atât mai mult când vorbim de unul dintre cele mai prestigioase licee din România, Colegiul Național „B. P. Hașdeu” din Buzău. În consecință, dacă vrea să candideze din partea PSD la alegerile parlamentare, domnul Țepeluș trebuie să își dea demisia din funcția de director adjunct al Colegiului Național „B. P. Hașdeu”.
Sper că PSD și ai săi candidați vor înțelege că integritatea trebuie să primeze, inclusiv în timpul campaniei electorale, pentru orice persoană care dorește să ajungă parlamentar, iar persoanele mai sus amintite vor părăsi funcțiile deținute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.