În zilele următoare, la Mărăcineni, Armata va construi un pod de pontoane pentru trafic greu lat de 9 metri care să permită traversare de către vehicule de până la 45 de tone. Decizia a fost luată de oficialii CNAIR și ai Direcției Rutiere din cadrul IGPR care au ajuns joi dimineață la podul de la Mărăcineni la invitația prefectului Carmen Ichim și a președintelui Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu pentru a vedea la fața locului măsurile care trebuie luate odată cu închiderea unui sens de mers al podului peste râul Buzău.

Astfel, pentru evitarea blocajelor și fluidizarea traficului, pe perioada celor 120 de zile cât vor dura lucrările la podul de la Mărăcineni  pe locul unde în anul 2005 a fost construit tot de către Armată un pod de pontoane va fi amplasat un nou pod militar. De această dată va fi unul care va permite și preluarea traficului greu  atât de pe DJ203K cât și de pe E85.

În acest sens, joi după amiază s-a întrunit în ședință extraordinară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și a adoptat un proiect prin care să solicite MApN construirea unui pod militar peste râul Buzău. Totodată, un alt proiect votat de către membrii CJSU a fost acela de montare a unui sistem de iluminat pe actualul pod de la Mărăcineni pentru a permite ca lucrările de reabilitare să se poată desfășura și pe timpul nopții.

În același timp au mai fost prezentate și alte măsuri care urmează a fi luate pentru fluidizare traficului rutier către și dinspre șoseaua europeană. Vor fi montate indicatoare rutiere de îndrumare a folosirii șoselei de centură în timp ce mai multe treceri de pietoni din zona centrelor comerciale vor fi desființate sau mutate pentru a nu se mai crea blocaje în rondul din nordul orașului. Polițiștii rutieri vor fi prezenți în număr mare pe arterele unde se înregistrează valori mari de trafic și unde există riscul de a se crea blocaje. De asemenea, ei vor fi sprijiniți și de polițiști locali.

O altă veste îmbucurătoare a fost dată de președintele CJ Petre Emanoil Neagu. Acesta a precizat că în urma discuției cu responsabilii CNAIR, în acest an vor începe lucrări de consolidare în 9 puncte critice situate pe drumul național 10 care leagă Buzăul de Brașov.

Este vorba în primul rând de alunecarea de la Măgura care a distrus un sens de mers, cea de la Viperești și mai multe puncte de pe raza comunei Siriu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.