Noul pod de la Vadu Pașii, ridicat lângă cel vechi cu o investiție a Guvernului României și Consiliului Județean va fi dar în folosință în vara sau toamna acestui an în funcție de cerințele tehnice și timpii de așteptare impuși de normele tehnologice pentru lucrările care mai sunt de executat, a anunțat marți președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu. În plus, instituția de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu a alocat bani și pentru construcția unui prag de fund în albia râului Buzău, lucrare menită să protejeze atât podul nou ridicat cât și pe cel vechi și pe cel de cale ferată în cazul producerii unor inundații.

„Nu a fost suplimentată suma acolo, nici nu se poate face așa ceva. Este vorba de cu totul altceva. Acolo este o lucrare separată,  se face pragul de fund care va fi în albia râului. Trebuie să luăm toate măsurile că în eventualitatea în care se vor întâmpla inundații atât podul CFR cât și podul pe care noi îl redăm circulației în decursul acestui an să nu fie afectate de calamități. Nu era treaba noastră dar am hotărât să facem noi din banii noștri acest prag de fund. Nu mai stiu valoarea vreo 2-300.000 de euro. Se vor face aceste lucrări și nu are nici o legătură cu finalizarea podului”, a spus Petre Emanoil Neagu.

Podul va fi finalizat în acest an și  totul depinde de timpii recomandați de normele tehnologice pentru lucrările care au mai rămas de executat.

„Practic, refacerea podului de la Vadu Pasii și a fost un gest de bunăvoință și vreau să mulțumesc celor din consiliul județean pentru că acest pod să știți că nu este al Consiliului Județean. Este de al celor de la  Vadu Pașii dar ținând cont că au resurse limitate am reabilitat noi acest pod prin bani guvernamentali prin Fondul de Dezvoltare Locală dar bineînțeles că și Consiliul Județean a venit cu o sumă consistentă pentru ca să realizăm acest obiectiv. Imediat după ce se vor termina lucrările vom face procedura de predare către Vadu Pașii și probabil o parte către municipiul Buzău dar cu siguranță va fi predat doar după finalizare adică în vara sau toamna acestui an pentru că sunt lucrări care nu țin de noi. Timpi de așteptare pentru când se toarnă ultima placă, daca vor fi ploi sau nu și așa mai departe”, a precizat Neagu.

Totodată președintele CJ a spus că lucrările au durat ceva mai mult din cauza calamităților naturale dar și din cauza faptului că banii de la bugetul de stat au venit Totodată, președintele Consiliului Județean a admis că finalizarea podului s-a realizat cu o oarecare întârziere dar asta pentru că parte din bani, care au venit de la Ministerul Dezvoltării s-au lăsat așteptați a fost nevoie ca  administrația județeană să plătească din bani proprii lucrările constructorului și ulterior să își recupereze banii de la Guvern.

„Este vorba de mulți bani care au venit mai ușor sau mai greu de la Ministerul Dezvoltării. Noi a trebui să facem anumite eforturi în Consiliul Județean, să punem bani, pe care i-am recuperat mai devreme sau mai târziu de la Ministerul Dezvoltării dar este important că i-am recuperat și deci asta este povestea de ce să zicem că a durat. Nu mai vorbesc de avizele care trebuiesc luate. Au mai fost și calamități, au fost și neînțelegeri dar important că acest pod va fi terminat și redat cetățenilor din zonă. Eu sunt ferm convins că pe lângă acesta vom avea și autostradă la sfârșitul acestui mandat al nostru și al aleșilor locali și ai celor din Parlament și atunci va mai fi încă un pod peste râul Buzău care va face legătura autostrada din cealaltă parte”, a concluzionat Petre Emanoil Neagu.

1 COMENTARIU

  1. 1. De acest pod ar beneficia locuitorii din 3 comune, însă nu e de competența CJ-ului!?
    2. Și după ce va fi dat în folosință și va fi blocat podul de la Mărăcineni și vor devia traficul prin Vadu-Pașii, atunci nu va mai fi problema celor de la Vadu-Pașii?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.