Podul din apropierea parcului Marghiloman va fi reabilitat în regim de urgență

0
501

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență convocat în ședință extraordinară a decis, vineri, demararea lucrărilor la podul ce face legătura între bulevardul Republicii și strada Horticolei în regim de urgență după ce o bucată din trotuar și balustrada de protecție a căzut, vineri dimineață pe o distanță de aproximativ 10 metri blocând circulația pe o bretea de circulație vreme de câteva ore.

Autoritățile municipale au comandat încă de anul trecut o expertiză asupra tuturor podurilor de pe raza municipiului și atât podul de la Metalurgica cât și podul din care s-a prăbușit vineri o parte se aflau în procedură de licitație ofertele urmând a fi deschise luna viitoare.

Din cauza evenimentului petrecut vineri dimineață podul aflat în vecinătatea parcului Marghiloman pentru a cărei reabilitare fusese lansată o procedură de licitație pentru întocmirea proiectului tehnic va fi reabilitat prin încredințare directă după decizia luată vineri în CJSU.

Autoritățile municipale au decis după consultarea cu specialiștii să treacă la îndepărtarea balustradei și a trotuarului pe toată lungimea podului urmând ca acesta să fie închis circulației publice până la reabilitare deși, conform expertize, structura de rezistență a acestuia nu este afectată. Pentru a preîntâmpina însă eventualele evenimente nedorite cauzate de lipsa balustradei de protecție s-a luat decizia închiderii complete a acestuia până la finalizarea lucrărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.