Podul peste Bâsca Chiojdului de la Cislău ar putea fi inaugurat în această vară anunță deputatul Gabriel Avrămescu. Deputatul liberal a vizitat în week-end lucrările de la podul de la Cislău și spune că acesta ar putea fi inaugurat în vară fiind primul astfel de pod construit pe drumurile naționale din Buzău după revoluție.

„Primul pod nou construit după Revoluție pe rețeaua de drumuri naționale din județul Buzău este aproape de finalizare.
Am fost astăzi într-o vizită de lucru la podul de peste râul Bâsca Chiojdului de la Cislău împreună cu prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea și cu șeful secției SDN Buzău, Leon-Marius Velicu.
Stadiul actual: s-au efectuat deja lucrările de hidroizolație și urmează turnarea celor două straturi de asfalt.
Caracteristici:
– este o lucrare complexă, deschiderea centrală fiind de 60m. De obicei, deschiderea centrală standard a unui pod este de 50m;
– are un tablier metalic mixt pentru extra-rezistență.
Constructorul estimează că pe 15 iunie podul va fi gata și deschis traficului.
Acest proiect a fost susținut de liberali de-a lungul timpului, începând de la fostul deputat PNL de Buzău, George Scutaru, până la actuala echipă a PNL Buzău. Personal, am promis în campania electorală că acest pod va deveni realitate și am făcut tot ce mi-a stat în putință ca lucrările să decurgă conform planului.
Pentru construcția podului de la Cislău au fost alocate 15 milioane lei din bani europeni din FEDR (Fondul European de Dezvoltare Regională).
Este vitală construcția podului nou, dat fiind că cel existent este într-o stare avansată de degradare și pune în pericol circulația rutieră de pe DN10. Vechiul pod a fost construit în 1970 și nu a mai beneficiat de nicio reparație capitală de atunci.
Trebuie să mulțumesc DRDP București și șefului secției SDN Buzău, Leon-Marius Velicu, pentru susținerea construcției noului pod de la Cislău”, a scris pe pagina sa de Facebook deputatul Gabriel Avrămescu.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.