legat 5
foto: Iulian Bunilă

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Buzău a declanşat o anchetă, după ce au fost difuzate imagini cu copii din centre de plasament, legaţi de paturi în Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Buzău. Potrivit comisarului șef Florina Crucianu de la Biroul de Relații cu Presa al IPJ Buzău, o anchetă a fost demarată în urma imaginilor difuzate pe canalele de televiziune cu copii din centre de plasament legați cu feșe de bara paturilor.
”Conducerea IPJ Buzău a dispus efectuarea de verificări pentru a se stabili cu exactitate situația de fapt. Până la acest moment, IPJ Buzău nu a fost solicitat cu privire la situație, verificările au fost dispuse în urma vizionării imaginilor difuzate de posturile centrale de televiziune. O echipă din cadrul poliției municipiului s a deplasat la unitatea spitalicească respectivă să vadă care sunt lucrurile de fapt” declarat Florina Crucianu.
Și DGASPC Buzău a demarat o anchetă în urma materialelor care arată copii legați de paturile din spitalul Județean Buzău.
”Am trimis de urgență o echipă la Spitalul Județean în urma sesizărilor pe care le am primit de la jurnaliști, să vedem care e situația acolo. Menționăm că din cunoștințele pe care le avem în spitalul din Buzău avem internați din centrele de plasament în acest moment doar copii cu handicap sever”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al DGASPC Buzău, Roxana Kovacs.
Pe de altă parte, directorul spitalului judeţean Buzău, Marius Anastasiu a refuzat să comenteze pe marginea acestui subiect.
Ministerul Sănătății se delimitează de acțiunile medicilor din Spitalul Județean Buzău și spune că responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă în cea mai mare unitate spitalicească din județ aparține Consiliului Județean Buzău, instituția în a cărei subordine se află spitalul buzoian. Totodată reprezentanții ministerului au declarat că reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din Buzău sunt deja la fața locului și au demarat o anchetă.
Mai mulți copii fără aparținători, proveniți din centrele de plasament, au fost găsiți luni legați de paturile Secției de Pediatrie a Spitalului Județean Buzău. Responsabilii din Spitalul Județean au refuzat să comenteze situația.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.