Cristi BIGIU

Consiliul Județean Buzău a demarat o anchetă în problema semnalată în presă la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Buzău. Este vorba despre decesul unui copil la doar 24 deore de la momentul când a fost externat și de practica angajaților Spitalului Județean Buzău de a lega de paturi copiii fără aparținători.

O comisie de anchetă a fost constituită din ordinul președintelui Consiliului Județean, Cristi Bîgiu, și a ajuns deja la spital pentru a analiza aspectele semnalate în presă referitoare la evenimentele de la secția de pediatrie a Spitalului Județean. În urma acestei anchete, Consiliul Judetean va lua, cu siguranță, măsurile care se impun.

„Urmărim cu atenție evenimentele de la Spitalul Județean. Este o situație absolut regretabilă și am solicitat deja conducerii spitalului o informare de urgență cu privire la aspectele semnalate în presă. Vom verifica atent informațiile și vom lua măsuri de remediere a situației și de sancționare a persoanelor vinovate”, a declarat președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu.
Totodată, Consiliul Județean Buzău atrage atenția că relația dintre instituție și Spitalul Județean Buzău se desfășoară doar pe linie administrativă și autoritatea județeană nu are atribuții, de nici un fel, în ceea ce privește actul medical sau organizarea internă a spitalului.
„Consiliul Județean nu tolerează astfel abateri și, repet, dacă aspectele semnalate se confirmă, în limita competențelor noastre, vom solicita conducerii Spitalului să sancționeze persoanele responsabile”, a mai spus președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu.

Consiliul Judetean nu are competența să intervină pe organizarea internă a Spitalului Județean, relația dintre cele doua instituții desfășurându-se pe linie administrativă.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.