Radar politie-1

Situație incredibilă ieșită la iveală în urma unor controale dispuse de comanda IPJ Buzău, verificări care au vizat propriile cadre ale Inspectoratului. Doi polițiști de la Posturile de Poliție din Merei și Lopătari au fost descoperiți că au condus mașinile de serviciu dar și propriile autoturisme, deși nu au deținut niciodată un permis de conducere. Imediat, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău în timp ce o anchetă internă a IPJ Buzău se derulează și îi vizează inclusiv pe șefii ierarhici ai celor doi polițiști.

” În urma unor verificări dispuse de conducerea IPJ Buzău a rezultat că doi lucrători de Poliție au condus autovehicule pe drumurile publice fără a poseda permise de conducere. A fost sesizat imediat Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău și  s-a dispus cercetarea disciplinară a celor doi lucrători. În cadrul anchetei interne vor fi aduse în vedere toate aspectele celor două cazuri, urmând a se lua măsurile ce se impun și față de cei care nu au făcut verificările ce se impuneau astfel încât să nu se ajungă la o asemenea situație. Este vorba despre șefii lor pe linie ierarhică”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, comisar șef Florina Crucianu.

În acest caz, procurorii au demarat cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.

”Dosarele au fost înregistrate urmare a sesizării din oficiu a I.P.J. Buzău, iar in prezent se află în faza actelor premergătoare.  Cu ocazia cercetărilor ce se vor efectua urmează să se stabilească perioada în care s-a desfășurat activitatea infracționala, respectiv intervalul de timp în care au condus autovehiculele Poliției, fără a poseda permis de conducere”, se arată într-un comunicat remis luni de Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, agentul de poliție de la Lopătari își desfășoară încă activitatea, la Ordine Publică, în timp ce polițistul din Merei vizat de procurori se află în concediu medical. Cei doi polițiști ar fi condus fără permis atât mașini de Poliție cât și autoturismele proprii. Nu se știe însă, cel puțin deocamdată, perioada în care cei doi agenți de poliție au mers pe drumurile publice la volanul unor mașini, inclusiv cele ale Poliției, fără a avea permis de conducere.

Cei doi polițiști vizați de procurori lucrează în Poliție de mai mulți ani. Agentul din localitatea Merei a terminat Școala de Agenți de Poliție în anul 1987 în timp ce agentul de la Lopătari a fost încadrat direct în cadrul IPJ Buzău în anul 1992.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.