Polițiștii și jandarmii buzoieni au ieșit, de luni seară, în stradă pentru a se asigura de respectarea prevederilor Ordonanței Militare nr.2 conform căreia circulația între orele 22.00-06.00 este permisă doar în baza unei declarații pe propria răspundere sau a unei adeverințe de la angajator.

Începând cu ora 22.00 oamenii legii au oprit toate mașinile aflate în trafic dar și pietoni pentru a le verifica documentele necesare în urma emiterii ultimei ordonanțe dată de autorități. Chiar dacă știau despre prevederile Ordonanței Militare nr. 2 nu toți cei trași pe dreapta de echipajele de poliție au fost găsiți în regulă. Fie că nu aveau adeverința ridicată de la angajator, fie că nu și-au dat seama că este trecut de ora 22.00, sau pur și simplu au ignorat recomandările autorităților toți cei opriți au primit declarații pe propria răspundere pe care au trebuit să le completeze pe loc și abia apoi au fost lăsați să plece.
Sute de polițiști, jandarmi și polițiști locali se află din această seară pe străzile din întreg județul și vor fi la datorie seară de seară pentru a descuraja deplasările inutile.
Conform ordonanţei militare anunţate sâmbătă seară de ministrul de Interne Marcel Vela, în intervalul orar 22.00 – 06.00, circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei este permisă numai pentru deplasarea la serviciu, consult medical care nu poate fi amânat, cumpărături de primă necesitate, asistenţă pentru persoane în vârstă sau pentru însoţirea copiilor, desfăşurarea de activităţi fizice individuale în aer liber sau pentru nevoile animalelor de companie, şi numai după semnarea unei declaraţii pe proprie răspundere în care să se precizeze motivul sau a unei adeverinte de la angajator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.