Polițiștii buzoieni au gătit, joi, pentru persoanele defavorizate dintr-un centru de bătrâni

0


Nouă polițiști din cadrul IPJ Buzău adunați în trei echipe au pus, joi dimineață, uniformele în cui și s-au strâns în bucătăria unui restaurant din oraș pentru a găti mâncare pentru locatarii unui azil de bătrâni din comuna Ulmeni. Fiecare echipă formată din câte doi bărbați și o femeie a trebuit să gătească același fel de mâncare după rețetele proprii iar la final un juriu a desemnat care echipă a făcut cea mai bună mâncare, echipă care s-a deplasat la Ulmeni pentru a-i servi personal pe bătrânii de la cămin.
Timp de aproape două ore, cei 9 polițiști din care trei membri ai trupelor de intervenție rapidă în frunte cu campionul național de box Bogdan Dinu au gătit ciorbă de legume, pilaf cu legume, chiftele de post și salată de varză murată iar la final au montat totul pe farfurii demne de un concurs gen Master Chef.
„Mă bucur că pot să îmi demonstrez talentul culinar și abia aștept să merg să le ofer bătrânilor de la Ulmeni bucatele gătite de noi”, a declarat în timp ce pregătea bucatele Anca Bratosin, una dintre polițistele care s-a dovedit a face parte din echipa câștigătoare.
După cele două ore de gătit juriul format dintr-un bucătar cu experiență de la TESS Bistro, șeful IPJ Buzău, Laurențiu Pantazi, președintele Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor (IPA) Secţia România – Regiunea 1 Buzău, Mihai Tărtăreanu și vicepreședintele IPA România, Florin Olaru au acordat două premii doi și marele premiu care a fost câștigat de echipa formată din Anca Bratosin, Adrian Iliescu și Ciprian Bârlea.
Acțiunea de joi face partea din seria acțiunilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Poliției Române, sărbătoare ce va avea loc pe 25 martie. Alimentele folosite la gătit au fost procurate din banii polițiștilor buzoieni membri ai Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor Secţia România – Regiunea 1 Buzău.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.