paine

Firmele de panificație dar și agenții economici din județul Buzău care vând pâine și produse de profil vor face pe tot parcursul anului obiectul unor ample verificări demarate de polițiști. După un plan bine stabilit la nivel național, oamenii legii vor acționa cu precădere în perioada 1 septembrie-31 decembrie pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul producerii, prelucrării, depozitării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie.
În activităţile de verificare, investigare şi control sunt angrenaţi poliţişti de la toate structurile operative ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, care vor colabora cu celelalte structuri de aplicare a legii cu atribuţii în domeniu.
Poliţiştii vor efectua verificări cu privire la legalitatea şi realitatea achiziţiilor de materie primă utilizată de agenţii economici, legalitatea importurilor/exporturilor şi a comercializării bunurilor produse de către societăţile comerciale din această ramură.
De asemenea, vor fi avuţi în vedere şi agenţii economici care vor fi verificați cu privire la modul în care au respectat prevederile legale referitoare la inventarierea şi declararea stocurilor de mărfuri achiziţionate fără T.V.A..
Totodată, poliţiştii vor urmări şi existenţa formelor legale de angajare pentru persoanele care îşi desfăşoară activitatea în societăţile verificate, dar vor efectua şi controale în trafic, la autovehiculele ce transportă produse cerealiere şi de panificaţie.

Verificările din domeniul panificației vin pe fondul reducerii de la 1 septembrie a TVA la pâine de la 24 la sută la 9 procente.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.