De la 1 august, poliţiştii locali din Buzău vor primi cu până la 1000 de lei  mai puțini bani la salariu, sumă care se va tăia practic din leafă, fiind norma de hrană pe care Primăria o acorda acestora.

Consilierii locali municipali au votat vineri un proiect de hotărâre prin care norma de hrană a polițiștilor locali nu va mai fi acordată ca urmare a situației critice în care se află Primăria Buzău. Practic, în funcție de numărul de zile lucrate, fiecare polițist local va pierde de la 1 august sume cuprinse între 772 şi 975 de lei.

Proiectul inițiat de Constantin Toma a trecut de votul aleșilor locali în unanimitate iar alte sporuri, cum ar fi cel de armă au fost tăiate prin dispoziție de primar.

”În urma analizei situaţiei financiare a municipiului Buzău, încheiată în 30 iunie 2016, au fost centralizate sume datorate şi neachitate care au depăşit termenul de plată prevăzut de actele normative sau de contract/factură, denumite plăţi restante, în valoare de 22.603 mii lei. (..). Potrivit principiului echilibrului prevăzut la art. 13, cheltuielile unui buget se acoperă integral din veniturile bugetului respectiv. Semnalăm faptul că municipiul Buzău nu-şi poate susţine cheltuielile curente, înregistrând un deficit al secţiunii de funcţionare. (..) Rog suspendarea acordării normei de hrană în perioada 16 iulie – 31 decembrie 2016”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre aprobat, vineri, de consilierii locali municipali.

Totodată, primarul Constantin Toma a informat aleșii locali că în urma unei discuții cu reprezentanții Curții de Conturi a aflat că 323 de polițiști locali de la Departamentul Pază au fost angajați ilegal și că organismul însărcinat cu controlul cheltuirii banilor administrației locale îi cere să găsească vinovații de angajările defectuoase și să recupereze suma de 3,5 milioane de euro, care reprezintă contravaloarea salariilor până la 30 iunie 2016.

Constantin TOMA-1”Curtea de Conturi a identificat că avem 323 de poliţişti locali angajaţi ilegal, în Poliţia Locală Pază, care din păcate au fost angrenaţi în sistemul nenorocit de angajare ilegală, iar acum trebuie să indic la solicitarea Curţii de Conturi responsabilii pentru suma de peste 3, 5 milioane de euro, respectiv plata acestor oameni pe 2015 şi până la 30 iunie 2016.  Va trebui să găsesc responsabili pentru recuperarea acestor sume”, a declarat, vineri, primarul Buzăului, Constantin Toma.

Conform Poliției Locale, instituţia are un total de 447 de angajaţi, din care 133 sunt funcţionari publici iar restul personal contractual.

15 COMENTARII

 1. Sa dus si sporul de arma adio pistol. Vom patrula fara tomfa si pistol doar cu sprayul lacrimogen. Este strigator la cer pentru masurile care le ia primarul. RUSINE. Tu Toma potibsa traiesti cu banii care ne raman noua. Sa nu ne spui ca,daca nu ne comvine sa plecam ca noi suntem aici pe cand tu nu te gandeai sa ni te alaturi.

 2. Sa spuna Toma adevarul buzoienilor ! Un agent de paza inseamna mai multi bani decat salariul unui politist local….. Rusine !!!!
  Sa plateasca datoria de 306 milioane pentru firmele lui si vor fi bani la buget.

 3. Deci personalul de la paza a fost angajat ori nu?
  Înseamnă ca au fost plătiți la negru!
  Nu am mai auzit așa ceva dintr-o instituție!
  Sau o primărie mai ales.
  Ce dracu o fost in Buzău?
  Primarul cred ca face valuri si are interese si războaie personale,altfel nu vad asemenea aberații!

 4. Sa va fie rusine, dezinformati populatia ! De ce nu spune-ti ca o firma de paza este mult mai scumpa decat salariul unui politist local ?
  Si daca tot vreti sa fie bani la bugetul local mai bine platiti toate datoriile de la cele 4 firme care sunt in inslventa in valoare de 330 milioame

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.