Tudorel ALEXANDRU

Alexandru Tudorel fost șef al Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Buzău, și care a fost desemnat în anul 2012 „polițistul anului” este cercetat de procurorii DNA pentru abuz în serviciu și luare de mită. În cursul anului 2013 Alexandru Tudorel a solicitat schimbarea din funcția deținută la nivelul Poliției municipale și este în prezent simplu ofițer de poliție.

 

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploiești au început urmărirea penală faţă de: ALEXANDRU TUDOREL STEFAN, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară  şi şef al Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei mun. Buzău, în sarcina căruia s-a reținut infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice cu avantaj nepatrimonial pentru altul în formă continuată (36 acte materiale) şi luare de mită;

Din Rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora, în perioada 20 iunie – 31 octombrie 2013, prin încălcarea, cu ştiinţă, a atribuţiilor de serviciu, învinuitul Alexandru Tudorel Ştefan a întocmit personal sau a determinat alţi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău să întocmească acte prin care s-a solicitat menţinerea nejustificată, în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Buzău, a unui condamnat.

Mai mult, a dispus scoaterea nejustificată a acestuia, din incinta Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv Buzău, sub pretextul derulării unor pretinse activităţi judiciare.

Ca urmare a acestor acțiuni, condamnatul și-a sărbătorit ziua de naștere cu prietenii și membrii familiei, a participat la petreceri, a avut acces la frizerul personal, etc.

Totodată, s-a reţinut că la data de 22 octombrie 2013,  în scopul efectuării acelorași demersuri,  învinuitul Alexandru Tudorel Ştefan a primit de la condamnat, prin intermediul unui om de încredere de-al său, mai multe materiale de construcţie în valoare de 206,21 lei, care au fost utilizate la renovarea unei locuințe.

 Prin demersurile efectuate, învinuitul Alexandru Tudorel Ştefan a afectat activitatea unităţii de poliție pe care o deserveşte, prin aceea că acţiunea a fost derulată cu ignorarea specificului activităţii instituţiei, s-a desfășurat pe o lungă perioadă de timp, a inclus numeroase acte materiale, a implicat numeroase mijloace și persoane din rândul poliției şi a prejudiciat bugetul I.P.J. Buzău cu suma de 1.827,11 lei, reprezentând  cheltuielile efectuate cu persoana privată de libertate în perioada 20.06.2013 – 31.10.2013.

 Învinuitului i s-au prezentat acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.

 Față de învinuitul ALEXANDRU TUDOREL procurorii au dispus măsura obligării de a nu părăsi țara pentru o perioadă de 30 de zile.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.