In perioada 29 -30 iunie, in municipiul Galati, a  avut loc etapa zonala a celei  de-a cincea editii a Competitiei Nationale de Descarcerare si Acordare a Primului Ajutor Calificat, etapa organizata de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Galati.

Evenimentul a reunit la start cele mai bune echipe de pompieri şi  paramedici din cadrul inspectoratelor pentru situatii de urgenta din Bucuresti – Ilfov, Constanta, Tulcea, Vrancea, Braila si Buzau, care au avut de parcurs doua probe simultan, cosntatnd in descarcerarea victimelor dintr-un vehivul implicat intr-un accident rutier grav si apoi in acordarea primului-ajutor supravietuitorilor.

Fiecare echipa a avut de de rezolvat doua scenarii complexe ce au presupus victime multiple cu diferite leziuni grave, iar echipa echipa pompierilor buzoieni s-a descurcat onorabil, clasandu-se pe locul al doilea la finalul concursului.

Proba de descarcerarea din vehicule urmareste dezvoltarea competentelor profesionale in ceea ce priveste salvarea victimelor. Pe parcursul exercitiului, evaluatorii urmaresc cu prioritate comanda interventiei, siguranta salvatorilor, tehnicile de descarcerare, ingrijirea prespitaliceasca si folosirea eficienta a echipamentului. In cadrul probei, echipajele trebuie sa fie in masura sa identifice cele mai bune tehnici de descarcerare din vehicule, dar si sa promoveze eventualele idei inovatoare privind tehnicile de descarcerare din vehicule, acesta fiind si un prilej excelent pentru realizarea unui schimb de experienta cu privire la modul de lucru al salvatorilor.

In cadrul probei „Acordarea primului ajutor calificat” se urmaresc aplicarea si respectarea intocmai a protocolului specific, precum si dezvoltarea competentelor profesionale in ceea ce priveste acordarea primului ajutor calificat pacientilor traumatizati. Echipajele participante au astfel ocazia sa-si valorifice toate cunostintele privind acordarea unei ingrijiri prespitalicesti la un nivel superior si sa demonstreze implementarea masurilor de securitate, atat a salvatorilor cat si a victimelor.

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.