Asociaţia Centrul Cultural Francofon Buzău organizează cea de-a şaptea ediție a Centrului Francofon Internaţional  Voluntariat pentru comunitate,proiect unic ȋn Romania şi ȋn Europa Centrală şi Orientală.

Proiectul cultural-educațional, lansat în urmă cu 7 ani la Buzău, a devenit un punct de referință pe harta evenimentelor de acest gen, ceea ce a determinat decizia Biroul Regional din Europa Centrală și Orientală al Organizației Internaționale a Francofoniei de a multiplica proiectul taberei francofone și în Republica Moldova, la sfârșitul lunii iulie.

Tabăra va  avea loc la Hotelul MC Pietroasa de la Poiana Pinului, judeţul Buzău, ȋn perioada 3-16 iulie 2016 și vor participa 162 de elevi și studenți cu vârste cuprinse ȋntre 6 şi 22 de ani, profesori şi animatori din România, Republica Moldova,  Belgia, Franţa, Grecia și Algeria.

Ca în fiecare an, organizatorii propun câteva noutăți care constasu in  locație modernă, în mijlocul naturii, atelier de muzică și dans în limba spaniolă, participarea unor studenți ca urmare a parteneriatului cu Agenția Universitară a Francofoniei.

Prin intermediul limbilor română, franceză și spaniolă se vor organiza activităţi cultural-educaţionale, de voluntariat, sportive și de divertisment,  care promovează diversitatea culturală şi lingvistică, dorința de colaborare și spiritul civic.

Activităţile propuse se vor derula intr-o atmosferă convivială, iar participanţii vor fi ȋmpărţiţi ȋn trei grupe ȋn funcţie de vârstă, conform urmatorului program:3-9 iulie – copii şi tineri cu vârste ȋntre 10-19 ani şi 10 – 16 iulie 2015 – copii şi tineri cu vârste ȋntre 10 -22 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.