seceta

O autospecială cu 9.000 de litri de apă menajeră a plecat, joi dimineață către comuna Cănești din județul Buzău în urma unei solicitări venite din partea Comitetului Local pentru Situații de Urgență. Apa pe care pompierii o vor duce la Cănești este necesară pentru adăparea animalelor din satele Negoșina și Valea Verzei.
Conform primarului localității, în zonă nu a mai plouat de aproape o lună de zile iar căldura din ultima perioadă a dus ca apa din fântâni să se epuizeze iar sursa de apă care asigura alimentarea centralizată să nu mai fie la parametri necesari.
„S-a luat decizia solicitării ajutorului de la ISU pentru că nu a mai plouat demult și apa care o avem nu mai este suficientă. Apa va fi depozitată într-un bazin pe care îl avem la nivelul comunei și aici oamenii pot veni să își adape animalele”, a declarat primarul comunei Cănești, Marin Stoica.
Conform primarului comunei Cănești este vorba de aproximativ 35 de bovine și vreo 600 de oi care au dificultăți în alimentarea cu apă.
Viceprimarul comunei Căneşti, Florinel Mihu, susţine că localitatea este grav afectată de secetă. În zonă, nu a mai plouat de aproximativ o lună, iar fântânile pentru animale au secat. În ceea ce priveşte populaţia, nu sunt probleme deocamdată, în zonă fiind o sursă de alimentare cu apă, însă localnicii primesc apă după un anumit program.

„Avem o sursă de alimentare cu apă pentru populaţie. Nu avem probleme cu apa pentru populaţie, însă o gestionăm ca să nu apară dificultăţi. Apa se dă la populaţie după program, între orele 8.00 şi 20.00. Nu aveam însă pentru animale. Nu a mai plouat de o lună, fântânile au secat, grădinile s-au uscat. Nu este exclus să mai cerem ISU şi alte transporturi de apă dacă nu va ploua în perioada următoare”, a declarat viceprimarul comunei Căneşti, Florinel Mihu.Este pentru prima dată în acest an când Primăria Cănești solicită ajutorul pompierilor în acest caz situații similare înregistrându-se în urmă cu aproape 5 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.