Pompierii români plecați în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor fac o impresie deosebit de bună în lupta cu flăcările. Presa elenă prezintă în termeni laudativi intervenția românilor precum și logistica acestora considerându-i „de pe altă planetă.”

„Pompierii români care au venit în țara noastră să întărească efectivele anti-incendiu și să lupte cu flăcările par că sunt de pe altă planetă.
Viteza, organizarea, meticulozitatea și reflexele instinctive sunt uimitoare.
La sosirea în Evia, pompierii români au înființat peste noapte un sediu independent față de cele oferite de Grecia, cu servicii de catering și logistică proprii.
Au cartografiat drumurile forestiere cu drone, au calculat direcția vântului și au folosit tehnologie de ultimă generație pentru localizarea incendiilor.
În același timp, au profitat de zecile de pâraie din zonă și, cu furtunurile racordate între ele pe distanțe de peste 60 de metri, au pornit să stingă focurile.
De asemenea, s-au mutat pe drumuri izolate pentru a nu împiedica circulația.
Așadar, practica pompierilor români nu este doar admirabilă, ci este cu siguranță o oglindă a unei țări dezvoltate și nu una subdezvoltată, așa cum mulți o văd” scriu ziarele din Grecia.

Din grupul pompierilor români fac parte și 10 pompieri buzoieni. Luni, în a doua zi de intervenție aceștia și-au început activitatea în zona Spathari, pe insula Evia.
La această misiune participă în primă fază 35 de subofițeri, printre care și buzoieni care încadrează 6 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 2 cisterne. Alături de ei vor fi 4 ofițeri români, însărcinați cu dublă responsabilitate și anume coordonarea primului modul de intervenție, respectiv menținerea unei legături permanente cu ofițerul elen delagat în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români. Întreaga operațiune se desfășoară sub comanda ofițerilor eleni de pompieri ce gestionează efectivele, ei stabilind acționarea în ture a pompierilor, ture ce se rotesc la un interval de 6 ore, acordând astfel timp de repaus de la munca fizică intensă și condițiile grele și toxice la care sunt expuși pompierii.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.