militari

Buzoieni se mobilizează și sar în ajutorul persoanelor afectate de inundații la Galați. Atât pompierii de la ISU Buzău cât și militari din cadrul Diviziei 2 Infanterie „Getica” au trimis în zonele calamitate personal și echipament care să ajute la remedierea situației din zonă. Astfel, ISU Buzău a trimis în localitățile gălățene lovite de furia naturii şapte subofiţeri, cinci motopompe de capacitate mare, o instalaţie de filtrare a apei, un autocamion şi o autoutilitară.
pompieri
De cealaltă parte, 89 de militari cu trei mijloace tehnice aparţinând Ministerului Apărării Naţionale din subordinea Diviziei 2 Infanterie „Getica” au ajuns din cursul noții de joi spre vineri în localitățile Măstăcan, Costache Negri şi Pechea,
De asemenea, militarii, care provin din Divizia 2 Infanterie „Getica” – Brigada 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” – Batalioanele 300 Infanterie „Sfântul Andrei” şi 284 Tancuri „Cuză Vodă” Galaţi, au acţionat şi în localitatea Cudalbi.

Opt persoane şi-au pierdut viaţa, iar o alta este dată dispărută, după ce au fost luate de viituri, în noapea de miercuri spre joi, în judeţul Galaţi, în timp ce peste 700 de case din 17 localităţi din judeţ au fost inundate, sute de oameni fiind evacuaţi.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.