Încet, încet, se închid porțile pentru români. După Spania și Franța a anunțat că va impune restricții pe piața muncii pentru imigranți. Spaniolii au aprobat reintroducerea obligativității permisului de muncă pentru români, în timp ce oficialii francezi au redus lista de meserii pentru care puteau fi angajaţi şi străinii, măsuri care lovesc crunt în speranţele românilor pentru o slujbă bine plătită.
La biroul de consiliere EURES din cadrul Agenţiei Judeţene de Ocupare a ‎Forţei de Muncă Buzău vin lunar câte 20 de cereri de angajare numai pentru Spania.
Interesul buzoienilor față de locurile de muncă din Spania vine după ce în ultimii ani angajatorii spanioli au solicitat masiv lucrători din România, numai din 2008 încoace plecând doar de la Buzău circa o mie de căpşunari.
Iar cererile de angajare continuă să vină din partea buzoienilor, chiar dacă șansele au devenit extrem de reduse. Doar în prima jumătate a ‎acestui an au fost înregistrate peste 120 de solicitări, din păcate neonorate deoarece ‎job-urile din Spania sunt din ce în ce mai greu de găsit. ‎

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.