Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România va declanşa de astăzi și până pe 27 august acțiuni de protest în toată ţara. Și cum nici Buzăul nu putea fi lipsit de o astfel de acțiune, o mână de lucrători din cadrul Poștei Române sunt așteptați să protesteze în data de 23 august în fața Oficuilui Județean de Poștă de pe bulevardul Unirii. Manifestaţia poştaşilor va fi, ca și altă dată, onorată probabil doar de câțiva oameni, așa cum ne-au obișnuit sindicaliștii de la Poștă să participe chiar și la protestele organizate de Blocul Național Sindical organism la care SLPR este afiliat. Mai mult, ultimul protest al poștașilor buzoieni anunțat la începutul primăverii s-a fâsâit în doar 24 de ore ca urmare a unor indicații venite de la Centru.
Acum, poştaşii s-au decis să iasă în stradă îngrijorați fiind de soarta locurilor de muncă, în lumina reorganizării Poștei Române anunțată de noua conducere.
„Îngrijorarea cea mai mare este față de viitorul locurilor de muncă, care la momentul de față sunt amenințate de măsurile actualei conduceri a Companiei Naționale Poșta Română privind restructurarea și reorganizarea acestei companii”, a declarat liderul de sindicat al SLPR Buzău, Ion Bogdan.
Situația Companiei Naționale Poșta Română este una deosebit de delicată, societatea înregistrând datorii de ordinul sutelor de milioane de euro. În această situație s-a ajuns din pricina dezinteresului conducătorilor instituției care au fost numiți politic la fiecare 4 ani și tot ceea ce au urmărit a fost să căpușeze instituția cu ajutorul unor firme private. Mai mult, serviciile prestate de Poșta Română s-au înrăutățit de la an la an iar cei care sunt nevoiți să apeleze la serviciile poștale preferă să plătească un ban în plus pentru a beneficia de servicii considerate normale în anul 2012. Nu de puține ori, la Buzău au existat cazuri când anumite oficii poștale lucrau după un program fracționat vara, în perioada concediilor din pricina lipsei de personal. Mai mult, marea parte a angajaților nu suportă criticile aduse de clienți și au existat chiar cazuri în care pentru servicii mai prompte clienții au fost îndrumați către firmele private de curierat.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.