Cinefilii buzoieni au ocazia să vadă, săptămâna viitoare, la Buzău cele mai recente filme românești premiate la festivalurile internaționale în cadrul Zilelor Filmului Românesc, manifestare ce se desfășoară la nivel național pentru al patrulea an consecutiv. Consiliul Județean Buzău prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale în colaborare cu Centrul Cultural Francofon au hotărât să aducă și în acest an la Buzău șase dintre cele mai bune filme românești ale ultimilor ani.
Adrian PETRE
„Am avut la dispoziție mai multe filme și ne-am hotărât la 6 dintre ele care nu au mai rulat la Buzău cap de afiș fiind bineînțeles filmul regizorului Călin Peter Netzer, premiat la Festivalul Internaţional din Berlin, cu trofeul „Ursul de aur”– “Poziţia copilului”. Sperăm ca buzoienii să vină în număr cât mai mare la aceste proiecții pentru că este o ocazie unică ca într-un oraș de provincie să vadă filme premiate recent la festivalurile internaționale de profil. De altfel acesta este un prim pas și intenționăm ca pe viitor să oferim posibilitate abuzoienilor să poată viziona mai multe filme de referință ale cinematografiei românești chiar la ei acasă ”, a declarat Adrian Petre, directorul Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Buzău.
Filmele vor fi proiectate la Sala Mare a Consiliului Județean în perioada 19-21 aprilie. Astfel, în prima zi a festivalului pe 19 aprilie vor rula la Buzău “O lună în Thailanda” de la ora 18 iar de la ora 20.00 ultimul film al regizorului Călin Peter Netzer, premiat la Festivalul Internaţional din Berlin, cu trofeul „Ursul de aur”– “Poziţia copilului”. Sâmbătă, cinefilii buzoieni vor putea viziona în prima proiecție programată de la ora 18.00 “Toată lumea din familia noastră” iar de la ora 20.00 filmul lui Adrian Sitaru-“Domestic”. Cele trei zile de film românesc se vor încheia duminică seara cu comedia romantică “Bună! Ce faci?” în regia lui Alexandru Maftei și lungmetrajul scris de Cristian Mungiu – “Amintiri din epoca de aur”.
Pentru a evita aglomerația organizatorii s-au gândit să ofere gratuit tichete în baza cărora buzoienii vor putea intra la filmele pe care doresc să le vadă. Biletele se vor putea procura de săptămâna viitoare de la sediul Centrului Cultural Francofon aflat la intrarea în Sala Mare a Consiliului județean Buzău între orele 9.00-17.00.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.