Predarea taberei de la Monteoru către moștenitorii familiei boierului Grigore Monteoru Monteoru se va finaliza mâine. Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Buzău și-a preluat în ultimele săptămâni toate obiectele avute pe inventar în tabăra școlară care a funcționat până în această vara în stațiunea Sărata Monnteoru și l-a redistribuit în celelalte două tabere din județ.
„În ultimele zile am evacuat tot inventarul de la Monteoru pe care l-am împărțit în funcție de necesități la celelalte două tabere pe care le administrăm din Arbănași și Poiana Pinului. Ceea ce s-a putut folosi a fost dat spre folosință către cele două locații iar ceea ce era mai vechi a fost dat la casare”, a precizat directorul Direcției Județene de Tineret și Spot Buzău, Valerian Țuclea.
Tabara școlară din stațiunea Sărata Monteoru a fost retrocedată moștenitorilor boierului Grigore Monteoru în această vara în urma unui proces ce durează de peste 10 ani. Actualii proprietari reprezentați de Ioana Angelescu, strănepoata boierului Grigore Monteoru, au intrat în posesia clădirii și terenului aferent după ce au despăgubit statul cu 9 miliarde de lei vechi bani percepuți pentru modernizările și lucrările din ultimii ani.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.