Prefectul Aurelia Mitrea a revenit asupra ordinului întocmit vineri prin care primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, ar fi fost exclus din lista oficialilor înscriși la discurs în timp ce Teodor Atanasiu, vicepreședinte al Senatuluim dar și candidat al PNL pentru un post de senator, ar fi urmat să susțină o cuvântare în fața buzoienilor care vor lua parte la manifestările organizate cu ocazia Zilei Naționale a României. Luni, prefectul județului Buzău a decis ca la manifestările de 1 Decembrie să nu susțină discursuri decât prefectul și comandantul Diviziei 2 Infanterie Getica, generalul Lucian Foca.
”Pentru a nu politiza acest frumos eveniment care este al tuturor buzoienilor și al tuturor românilor am considerat că ar fi foarte bine ca alocuțiunea să fie rostită doar de comandant și de prefectul județului, consider că e cea mai bună decizie ca toată lumea să fie bucuroasă de evenimentul în sine, nu vreau să politizăm. De ce să nu lăsăm să fie totul pentru buzoieni? Având în vedere că acest eveniment e înainte de alegeri și să nu se creeze cine știe ce impresii am considerat că e mai bine să vorbească doar domnul comandant și prefectul. Nu e o decizie impusă de nimeni. Pe fondul a ce s-a întâmplat, a apariției în presă, am decis să nu mai fie alocuțiuni decât ale prefectului și ale comandantului garnizoanei. Recunosc că vineri ordinul arăta altfel, erau mai multe persoane, dar nu mai sunt pe lista pentru alocuțiuni pentru că nu au mai vrut să participe și am decis să facem aceste schimbări”, a declarat luni prefectul de Buzău, Aurelia Mitrea, recunoscând că decizia pe care o luase vineri era cu totul alta.
Deși susține că la ceremoniile organizate de 1 Decembrie nu vor susține discursuri decât prefectul și comandantul Diviziei 2 Infanterie Getica lucrurile ar putea sta cu totul altfel. Luni, în Prefectura Buzău ar fi ajuns un document din partea Secretariatului General al Senatului care l-ar delega pe vicepreședintele Senatului, Teodor Atanasiu, să participe la manifestările ocazionate de sărbătorirea Zilei Naționale a României și astfel el ar putea fi inclus în lista vorbitorilor, chiar dacă este candidat la alegerile din 11 decembrie în timp ce primarul și președintele Consiliului Județean nu candidează în cadrul alegerilor legislative din luna decembrie.

1 COMENTARIU

  1. cum drak a ajuns una ca asta prefect ?o angajata ca orice om sare din casa de asigurari de sanatate direct in fotoliu de prefect,si mai ajunge si director adjunct la APIA ,ce drak stii sa faci cucoana ??cumva practici meseria aia veche veche ??

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.