Autoritățile locale nu sunt pregătite deloc să facă unui cutremur de amploare care ar lovi Buzăul. Aprecierea aparține prefectului de Buzău, Carmen Ichim, și a fost făcută în ședința ordinară a Colegului Prefectural atunci când reprezentantul Guvernului în teritoriu a constatat că planurile existente sunt imposibil de pus în practică.

Potrivit prefectului în eventualitatea producerii unui cutremur de peste 8 grade mai multe clădiri ar putea fi culcate la pământ, oamenii ar trebui evacuați ar autoritățile ar trebui să se ocupe pentru a le asigura  toate cele necesare ori în acest moment nu există fonduri și nici dotările necesare  pentru o astfel de situație.

Tocmai de aceea prefectul Carmen Ichim a solicitat Inspectoratului pentru Situații de Urgență măsuri concrete care pot fi aplicate în viața reală. Totodată Ichim spune că se va întâlni și cu primarii celor două municipii pentru a stabili cum se pot pregăti pentru a face față urmărilor unui seism major care ar putea lovi Buzăul mai ales că județul nostru se află într-o zonă cu o bogată activitate seismică.

„Eu am constatat că pe hârtie planurile sunt făcute dar nu știu cum le putem respecta. Nu știu unde am putea să ducem cu toți oamenii ăia la un cutremur de 8 grade pentru că trebuie un teren viran, corturi, paturi de campanie, grupuri sanitare, alimentari cu apă…. Pe hârtie sună frumos dar în concret nu se poate realiza. Daca acum avem un cutremur mare eu nu știu unde duci oamenii aia. Să-i duci la hotel trebuie să ai liber, să ai un contract. Eu văd ca ar trebui să existe un cort mare cu care sa ne ducem pe un stadion să putem asigura apă potabilă, grupuri sanitare, paturi de campanie etc. Ce spun eu parca vorbesc din cărți dar așa ceva nu există. Nu avem finalitate. O să am o întâlnire cu primarii celor doi municipii, Buzău și Râmnicu Sărat care sunt și președinți ai Comitetelor pentru Situații de Urgență, sa vedem ce se poate face. Poate se pot accesa fonduri,  nu știu dar trebuie să facem ceva pentru că nu e normal să venim la serviciu 8 ore și atât”, a declarat prefectul de Buzău, Carmen Ichim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.