Prefectul județului Buzău, Paul Beganu, a răspuns, ieri, acuzațiilor aduse săptămâna trecută de liderul PSD, Constantin Boșcodeală, care a adus în prim plan intenția partidului de guvernământ de a schimba actualele colegii electorale, astfel încât PDL să își conserve numărul de aleși.
”PDL mai face un lucru pe ascuns, este vorba despre redesenarea colegiilor, pentru că s-au gândit ei că de ce să piardă colegiile când mai bine le câștigă. Mai explicit, de ce să fie împărțite comunele în mod cinstit după locul în care se află, după interesul zonal și de ce să nu fie împărțite alandala și numai după o culoare?” declara în urmă cu o săptămână, liderul PSD Buzău, Constantin Boșcodeală.

În replică, reprezentantul Guvernului în teritoriu neagă că Prefectura ar avea astfel de preocupări:”Nu am fost solicitat, nu am primit nici o solicitare de la Minister, nu am primit nici o solicitare de la nici un partid politic, nu am discutat cu nici un reprezentant al administrației centrale sau locale legat de o nouă recreionare a colegiilor uninominale. Este atributul Prefecturii însă este ultimul lucru de care să ne ocupăm acum, mai ales că nu știm când vor avea loc alegerile și ce se va decide”, a declarat prefectul județului Buzău, Paul Beganu.

În același context, prefectul de Buzău a declarat că nu a luat încă o hotărâre în ceea ce privește candidatura sa la Consiliul Județean, candidatură care ar fi susținută și agreeată de PDL, după cum preciza cu câteva săptămâni în urmă deputatul Valeriu Alecu.
”Nu am luat încă o decizie în această privință însă și așa cred că Buzăul are destui candidați”, a încheiat prefectul, Paul Beganu.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.